Lämna feedback

Kungstorget

À la carte / Serverar Svenskt

 • Kungstorget hos Kyparn.se
 • Kungstorget hos Kyparn.se
 • Kungstorget hos Kyparn.se
 • Öppettider
  Sön:
  11:30 - 22:00
  Mån-Tors:
  11:30 - 23:00
  Fre-Lör:
  11:30 - 01:00
 • Kontakt

  0311-39290

  Kungstorget 7

  41117 Göteborg

  Kontakta
 • Hitta hit
 • Tjänster

  Parkering

  Avhämtning

  Uteservering

Vi vill passa på att hälsa dig varmt välkommen in till oss och tycker att det är jättekul att du hittade hit.
På Restaurang Kungstorget, i hjärtat av Göteborg, serverar vi svensk husmanskost som tillagas med en rejäl nypa kärlek och oms...

Vi vill passa på att hälsa dig varmt välkommen in till oss och tycker att det är jättekul att du hittade hit.
På Restaurang Kungstorget, i hjärtat av Göteborg, serverar vi svensk husmanskost som tillagas med en rejäl nypa kärlek och omsorg – precis som förr när mamma lagade mat hemma.

Kungstorget är en mötesplats för människor att träffas och umgås på. Här sitter du tillsammans med din familj och dina vänner i en avslappnad gustavianskinspirerad miljö i ny tappning, äter och dricker gott såklart. I bakgrunden hörs gamla godingar genom högtalarna som framförs i moderna jazziga toner. Interiör, mat och musik samverkar väldigt väl för att ge dig en unik upplevelse av detaljer som kommer till sin fulla rätt.

På morgonarna står kocken Ann-Katrin, lunchansvarig sedan 12 år, vid grytorna och gör det hon älskar oerhört mycket, nämligen att laga läckert god mat. Hon har etablerat oss på Göteborgs lunchkarta som en av de bästa och populäraste i stan. Vi är stolta över att få arbeta med henne och gratulerar samtidigt till hennes femte år som medlem i det kockteam som har lagat Nobelmiddag. Det visar att vi alla är i kungliga händer.
Om du vill slinka in efter lunch, äta något enkelt, ta ett glas vin eller dricka en härligt krämig och varm cappuccino, så är det bara att kliva in. Vid den tiden på dygnet har vi en Bistromeny med enklare varmrätter, räkmackor, smörrebröd m.m.
Under sen eftermiddag kan du välja bland fler maträtter (med risk för beslutsångest p.g.a. allt gott på middagsmenyn). Då står förstås Catrin, som är ansvarig i köket, och hennes kockkollegor vid spisen och lagar en ljuvlig middag till dig.
Vår goda mat ackompanjeras av 25 goda vinsorter, från Nya världen, varav 22 st. kan beställas på glas. I menyerna kan du läsa om smaker, druvor, rekommendationer m.m. Det är bara att luta sig tillbaka i soffan och njuta av en lärorik läsning.

Restaurang Kungstorget finns på Kungstorget nr. 7, mittemot anrika Stora Saluhallen och intill Hotel Avalon. När du vill äta vällagad och god mat är du välkommen att höra av dig till oss eller bara kom in när du har vägarna förbi. Oavsett vilket så ser vi fram emot ditt besök.