Lämna feedback

Joe Farelli

À la carte

  • Joe Farelli hos Kyparn.se
  • Joe Farelli hos Kyparn.se
  • Joe Farelli hos Kyparn.se
  • Öppettider
    Sön:
    12:00 - 00:00
    Mån-Ons:
    11:30 - 00:00
    Tors:
    11:30 - 01:00
    Fre:
    11:30 - 02:00
    Lör:
    12:00 - 02:00
  • Kontakt

    0313-481140

    Kungsportsavenyen 12

    41136 Göteborg

    Kontakta
  • Hitta hit
  • Tjänster

    Parkering

    Uteservering

År 1906 min far Giuseppe först satte sin fot på Ellis Island utanför New York City. Han var fjorton år gammal när han lämnade sin hemby Trapani, Sicilien, för att pröva lyckan i Amerika. Jag vet inte om han någonsin hittat det, men jag v...

År 1906 min far Giuseppe först satte sin fot på Ellis Island utanför New York City. Han var fjorton år gammal när han lämnade sin hemby Trapani, Sicilien, för att pröva lyckan i Amerika. Jag vet inte om han någonsin hittat det, men jag vet att han träffade min mor Donera på en dans i Queens. Min pop arbetade i ett bageri på Lower East Side. Vid tjugo års ålder var han gift. På 23 Juni 1918, när min pappa var knåda degen i en schiacciata jag föddes. Snart därefter kom Giovanni, då Franco. Med tre av oss bröder växer upp i Little Italy, den enda säkra platsen var vår lilla lägenhet på Broome Street. Gatorna styrdes av den starka hand av maffian. Vid tiden min bror Franco var i gymnasiet var han redan kör ärenden för Mob. Inom några år blev han en Big Boss. Han arbetade verkligen hans väg upp på stegen snabbt. Min mamma var så olycklig att hon grät. Fader bara drack grappa. Medan Franco var kungen av gatorna, Giovanni valde raka smala. Efter år i seminariet blev han "fader Giovanni" och tjänade mässan i den lilla röda tegelkyrkan på Mulberry Street.Mom var så glad att hon grät. Fader bara drack grappa. Mig, jag valde det tredje alternativet. Med den stora italienska traditionen av god mat i mitt hjärta och själ, tog jag ett jobb med Frankie Carbone, på andra sidan av Brooklyn bridge. Jag började göra rätter, sedan två år senare var jag stolt huvudet servitören. Jag skulle eskortera mina föräldrar till en tabell med utsikt över East River och Manhattan. Min mamma, så glad att hon grät. Min pop, köpte jag honom lite grappa. Under många år arbetade jag med Frankie och sedan slutligen hittade jag den plats som skulle bli min första restaurang. Efter många framgångsrika år i New York, bestämde jag att det var dags för Europa, och tro mig, jag är lika förvånad som du att det råkade vara i Göteborg! Så med den här historien jag vill välkomna dig till Joe Farelli italienska-amerikanska Kitchen. Befria din fantasi, få inspiration med vårt kök från hjärtat av det gamla och det nya landet. Du är hemma i mitt ställe bland familj och vänner, några misstänkta och några religiösa. Det enda jag saknar är mina kära föräldrar. Men vi har grappa! /
Joe Farelli