Lämna feedback

En Deli Haga

Övrigt

  • En Deli Haga hos Kyparn.se
  • En Deli Haga hos Kyparn.se
  • En Deli Haga hos Kyparn.se
  • Öppettider
    Sön:
    10:00 - 18:00
    Mån-Fre:
    10:00 - 20:00
    Lör:
    10:00 - 18:00
  • Kontakt

    0317-115795

    Haga Nygata 15

    41302 Göteborg

    Kontakta
  • Hitta hit
  • Tjänster

    Parkering

    Uteservering

Vi är Halil och Alexandra och startade En Deli Haga i juni-2009, efter att tidigare ha drivit flera andra verksamheter.

Våra ledstjärnor är kvalitet och genuinitet. De är drivkraften bakom hela vår verksamhet.
Vi jobbar medvetet me...

Vi är Halil och Alexandra och startade En Deli Haga i juni-2009, efter att tidigare ha drivit flera andra verksamheter.

Våra ledstjärnor är kvalitet och genuinitet. De är drivkraften bakom hela vår verksamhet.
Vi jobbar medvetet med närodlade och bra råvaror.

Konceptet har utvecklats genom åren, och renodlas hela tiden med hjälp av både personal och gäster.
Det viktigaste är att alla känner sig välkomna, vare sig man är van vid medelhavsköket eller ej. Man skall må bra av maten och miljön hos oss.

Allergier/specialkost
Eftersom all mat lagas av oss själva från grunden har vi också en väldigt specifik kunskap om exakt vad maten innehåller. Idag lever många människor med olika begränsningar av vad de kan äta, så vi gör alltid vårt bästa för att ha så bra koll som möjligt på vad som innehåller t.ex. mjölkprodukter, gluten, nötter m.m.
Vi använder heller inga buljongtärningar eller andra smaksättare utan kryddar och smaksätter från grunden. Maten på En Deli Haga är fri från ägg, mjöl, mjölk, smör och socker, så alla kan känna sig välkomna och trygga hos oss.

I köket har vi tagit till vara på många recept från sydöstra Turkiet. Råvarorna som används är alltid färska och vi ser till att laga så mycket som möjligt efter säsong.

Varje år åker vi på inköpsresa till Halils mamma, som tillverkar sin specialkrydda Isot. Den är kännetecknet för provinsen Sanli Urfa i Turkiet där Halil är uppvuxen. Kryddan är en ekologiskt odlad, soltorkad stark paprika, som sedan pulveriseras, smaksätts med lite olivolja och en gnutta salt. Den utgör A och O i vår matlagning, men vi använder oss också mycket av andra färska örter, så som bladpersilja, rosmarin, oregano, timjan m.m.

Vårt mål är att på ett smakfullt sätt blanda de svenska närodlade varorna med medelhavets ljuva smaksättare för att erbjuda en smakupplevelse utöver det vanliga.
Dessutom är personalen i köket generösa med att dela med sig av sina recept och knep. Kom gärna förbi och lär er några av kökets hemligheter.